Bemutatkozás

Dr. Mészáros Mária

Széleskörű szakmai tapasztalat a büntető- és polgári jogterületen

Dr. Mészáros Mária ügyvéd vagyok, 2011. évben vehettem kézhez diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Egyetemi tanulmányaimat követően ügyvédjelöltként helyezkedtem el a MILE & MILE Ügyvédi Irodában, ahol principálisaim segítségével  és értékes szakmai iránymutatásaival elsősorban a büntetőeljárások terén szereztem rendkívül széleskörű tapasztalatot és a mai napig ezt a területet tekintem elsődleges szakterületemnek.
Annak érdekében, hogy szakmai ismereteimet tovább gyarapíthassam, ügyvédjelölti éveim utolsó időszakában dr. Soós Péter ügyvéd magas színvonalú szakmai irányítása mellett polgári és gazdasági jogi területen is tevékenykedtem, ahol a lexikális tudás mellé elsajátítottam az ezen területekhez elengedhetetlen és átfogó gyakorlati megoldásokat is.

Lelkiismeretes ügyvéd az ügyfelek bizalmáért

2016. évben egyéni ügyvédként tettem esküt a Budapesti Ügyvédi Kamara előtt, hogy „ügyvédi hivatásom gyakorlása során szakmai kötelességeimet lelkiismeretesen és a legjobb tudásom szerint, ügyfelem érdekében eljárva teljesítem és az ennek során tudomásomra jutott titkot megőrzöm.” Ennek szellemében végzem tevékenységemet azóta is, 2022. szeptember óta már a Dr. Mészáros Mária Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédjeként.
Tevékenységem jellegénél fogva elsődlegesnek tekintem a magas szakmai színvonalon történő ügyellátás mellett ügyfeleim belém vetett bizalmának megszolgálását, ezért minden esetben igyekszem a lehető legszélesebb körben tájékoztatást adni, mind az ügyek pozitív, mind esetleges negatív kimenetelét tekintve. Emellett a jogszabályi rendelkezések és személyes meggyőződésem okán is ügyfeleim a legmagasabb szintű diszkrécióra számíthatnak irodám részéről ügyeik ellátása során.

Komplex ügyek megoldása az ügyfelek igényei szerint

Fontosnak tartom, hogy a jogszabályi rendelkezések által biztosított körben ügyfeleim igényeihez alkalmazkodva, a számukra legoptimálisabb megoldást találjuk meg, értve ezalatt azt is, hogy kiterjedt körben alkalmazzuk a digitális megoldásokat az ügyintézés során. 
Irodám szoros szakmai együttműködésben áll további ügyvédekkel, bízva abban, hogy ügyfeleink esetlegesen komplex, több jogterületen átívelő ügyeiben is megoldást nyújthatunk.
Emellett egyetemi éveim alatt az ELTE Jogi Karának büntetőjogi tanszéke szervezésében lehetőségem nyílt a Maribori Egyetem Jogi Karán betekintést nyerni a nemzeteken átívelő jogtudomány és gyakorlat lehetőségeibe, ennek köszönhetően több országban is szakmai kapcsolatot ápolunk helyi kollégákkal.

Elérhetőségeink, és irodánk megközelítése

Irodánk Budapest belvárosában, az V. kerületben található, a Kúria közvetlen szomszédjában és számos további bíróság közelében.
Elhelyezkedésénél fogva a parkolás gépkocsival időnként kihívást jelenthet, ezért javasoljuk, hogy időpontra érkezés esetén erre legyenek figyelemmel.
Irodánk közösségi közlekedéssel is könnyen megközelíthető.

info@mmlegal.hu

+ 36 1 408 6084
+ 36 30 799 9553

1054 Budapest, Szemere utca 17. szám 1. emelet 4. Kapucsengő: 13