Bemutatkozás

Bezsenyi Tamás

Kriminalisztika és kriminológia

Bezsenyi Tamás vagyok, egyetemi tanulmányaimat kriminológia, kriminalisztika illetve  szervezetszociológia, és  kulturális antropológia szakokon végeztem.
Alapvetően a XX. századi magyar, illetve közép-európai bűnözéssel foglalkozom, ezen belül elsősorban az gazdasági és szervezett bűnelkövetés kriminalisztikai és kriminológiai sajátosságaira fókuszálok. 

2010 óta tartok különböző egyetemeken szemináriumokat és egész egyetemi évfolyamok számára előadásokat. Az ELTE Társadalomtudományi Karán statisztikai adatkezelésben a kereszttábla-elemzésektől egészen a regresszió elemzésekig bezárólag különböző módszereket tanítottam.
2013-tól az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tartottam órákat gazdasági és szervezett bűnözéssel kapcsolatban, szakkriminológiai előadásokat.
2014-től először óraadóként, majd egyetemi tanársegédként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán (NKE RTK) szervezetszociológiai szemináriumok, rendészettörténeti előadások mellett vezetés- és szervezéselméleti kurzusokat tartottam egész évfolyamok számára.

2016-tól az NKE RTK-n életbehívott Kriminalisztika Intézethez kerültem, ahol sspeciális bűnügyi helyzetek komplex elemzését célul kitűző szemináriumokat tartottam kriminalisztikai szempontoktól a kriminológiai megfontolásokon át egészen a szociológiai szempontokig bezárólag.
2018 óta az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a Kriminológia Tanszéken tudományos segédmunkatársként 2020 nyaráig a Gazdasági Versenyhivatal által vizsgált kartellügyekkel valamint az 1990-es években a kőolajszármazékok árusításával foglalkozó cégek működésével foglalkoztam.
2019 óta a Győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-, és Jogtudományi Karán, a Bűnügyi Tudományok Tanszékén dolgozom, mint tudományos segédmunkatárs. 

Az ügyvédi iroda munkatársaként ügyviteli feladatokat látok el, amelynek része az ügyfélkapcsolati feladatok elvégzése is, emellett bűnügyi területen a védői munkát segítem, többek között komplex adatelemzéssel és háttérkutatással.

Elérhetőségeink, és irodánk megközelítése

Irodánk Budapest belvárosában, az V. kerületben található, a Kúria közvetlen szomszédjában és számos további bíróság közelében.
Elhelyezkedésénél fogva a parkolás gépkocsival időnként kihívást jelenthet, ezért javasoljuk, hogy időpontra érkezés esetén erre legyenek figyelemmel.
Irodánk közösségi közlekedéssel is könnyen megközelíthető.

info@mmlegal.hu

+ 36 1 408 6084
+ 36 30 799 9553

1054 Budapest, Szemere utca 17. szám 1. emelet 4. Kapucsengő: 13